miércoles, 28 de septiembre de 2011

Tutoria: El riu de la vida


1ª imatge. Sembla que aquest pont es molt més difícil de creuar perquè té molts obstacles; pedres, fusta trencada, herbes, etc. Jo crec que el pont que ha de creuar aquesta persona li a costat molt, no té estudis perquè com no li agradava estudiar ho va deixar, tampoc té amics perquè ells van seguir estudiant, fent carreres i treballant. I ell com no te estudis no pot treballar, no té casa i està sobrevivint de l'església. Si hagués estudiat en el seu moment no estaria així, almenys que tingués la ESO.

2ª imatge. Aquest pont és molt fàcil de creuar perquè no te cap ni un obstacle i sembla que li va molt bé en la vida te gent que li estima, la seva família, la seva parella... Té estudis i treball.
Aquest li ha anat molt bé la vida, gràcies als estudis que és el més important per tindre una bona vida.

Dificultats ens trobarem moltíssimes, quan estudiem ens costarà molt però valdrà la pena, amb els amics poc a poc ens anirem donant conta de quins son els de veritat i quins els que solament eren coneguts i amb l'amor ens donarem conta de qui es el que veritat ens estima, amb el temps, i passant-lo malament ho sabrem, la família aprendrem a cuidar-la més.


2. Penso que la vida fa 100 anys era diferent: hi havien les típiques famílies on la dona no treballava i es quedava a casa fent la feina, comprant el menjar i cuidant dels fills. I els homes treballen fora i quan arribava a casa la dona era com la seva serventa. En respecte a l'amor penso que els pares li buscaven les parelles a les seves filles i els casaven, tot per els diners. En el tema dels estudis en aquella època era molt més important i estava mal vist que un nen no vagi al col·legi.

No hay comentarios: