Huerto


Aquí tenéis algunas fotos del inicio de nuestro huerto (Curso 2011-2012)


Os dejamos algunas fotos de nuestro huerto. Hemos plantado: habas, lechugas, coles, ajos, cebollas, perejil, patatas, espinacas y muchas cosas más. Cada semana, dedicamos dos horas a su mantenimiento y recogemos lo que va creciendo. Cada uno de nosotros coge lo que le gusta y nos lo llevamos a casa. ¡Qué bueno está todo! ¡Si es que es totalmente ecológico!


FICHAS DE LOS PRODUCTOS DEL HUERTO

ELS ENCIAMS

Hola sóc Ana i vull explicar-vos com es planten els enciams. Primerament us explicaré que són els enciams.
L' enciam és una planta anual, pròpia de les regions semi-temperade. A causa de les moltes varietats que hi ha i al seu cultiu cada vegada més gran a hivernacles, es pot consumir durant tot l'any.
2-Quan es planten?
Es poden plantar tot l'any.
4-Com es tracten?
Pot anar-li una mica d'ombra a l'estiu.Necessita molta mà d'obra per treure males herbes.
5-Cada quan es reguen?
Els enciams requereixen dos regs setmanals com a minim. Regs lleugers freqUents causen que les fulles es desenvolupin ràpidament. Excès de reg, especialment en sòls pesats, pot produir malaties, creixement lent escaldades o cremades de les vores de les fulles.
6-Quan es compren?
Es compren al juny.

LA CEBOLLA
Hola me llamo Angela y os quiero explicar cómo se planta la cebolla.La cebolla se cultiva en todos los países de Europa del Mediterráneo, así como en los países árabes. Aunque el principal productor es México.
La cebolla es originaria de Ásia Central, como el ajo y la chalota. En la Edad Media se la utilizaba tanto culinariamente como en farmacia .
La cebolla se planta a principio de primavera, y una vez que la tierra está removida y oxigenada, hay que hacer surcos a un palmo y medio más o menos de distancia entre ellos, de forma que sobresalgan unas pequeñas motañas de arena en forma recta, y colocar las cebollas en esas montañitas a una distancia de cuatro dedos más o menos. No hay que hundirlas mucho, sólo hay que colocarlas para que no se caigan.

ELS CALÇOTS

Hola em dic Yousra,
Vull explicar-vos la fitxa tècnica dels calçots. Primer, lo que heu de saber és el seu nom científic: 
Es diu: (Allium cepa) .
L'origen dels calçots:
L' origen dels calçots el trobem a Valls (Alt Camp) a finals del segle XIX .
Que són els calçots?
Els calçots són una varietat de cebes tendres, cebes poc bulboses i més suaus, que s'escaliven calçants-les a mesura que creixen.
Com es plantan?
Primer s'ha de remoure bé la terra perquè s'oxigeni i s'abona bé,després es fan els crestalls ,on es plantaran els calçots i després es calzaran , mesurarem que hi hagi 80 cm entre els crestalls i després tallaren les cebes per la meitat.Es regaran al cap de 2ó3 semanes.
Quan es plantan?
Es planten al final d' agost i principi de setembre.
Quin espai hi ha entre els crestalls?
Hi ha 80 cm entre els crestalls.
Quin espai hi ha entre el calçots?
Hi ha 40 cm entre els calçots.
Cada quan es reguen?
Necessita un reg mitjà ,en forma de pluja .


ELS ESPINACS


Hola sóc Desirée i us explicaré com es planten els espinacs. Per començar heu de saber que el nom científic és Spinacea Oleracea.
És molt senzill: heu de preparar el terreny, és a dir, marcar un quadrat en la sorra depenent de quants espinacs volgueu plantar, i remoure la sorra de tot aquest quadrat per a què s'oxigeni.
Després agafem un grapat de llavors amb una mà, i un grapat de sorra de la que hem remogut amb l'altre mà i les ajuntem, i anem escampant-les aleatòriament per tot el terreny. Aquest moviment ho repetirem depèn de lo gran que sigui el quadrat. Desprès agafarem grapats de sorra i els anirem escampant per damunt com hem fet abans, perquè els ocells no es mengin les llavors.
El reg és en forma de pluja, quatre o cinc dies a la setmana.INICIO HUERTO


Hemos comenzado a preparar el huerto para poder empezar a plantar. Lo primero que hemos hecho es distribuir la zona en grupos y cada uno se ha encargado de remover la tierra para oxigenarla. Después se han hecho los surcos dejando el espacio suficiente para poder pasar y así poder recoger lo que crezca o quitar las hierbas que vayan saliendo.
Aquí os dejamos algunas fotos.